Tweede Willemstraat 38 , GRONINGEN

€ 595.000 kosten koper

Welkom bij deze unieke woning in de geliefde Herewegbuurt, gelegen aan een serene en groene straat. Het huis is gebouwd in 1905, en bevat zowel binnen- als buiten prachtige Art Nouveau-elementen die het karakter van die tijd weerspiegelen.

Met een indrukwekkend woonoppervlak van circa 230 m2 biedt deze samengevoegde woning een zeldzame ruimte. Oorspronkelijk bestond het uit twee aparte woonhuizen, elk met een eigen ingang. Deze indeling is behouden gebleven, waardoor het pand perfect ook geschikt is voor dubbele bewoning of een combinatie van wonen en werken.

Op zowel de eerste als de tweede verdieping bevinden zich volledig uitgeruste woonruimtes, inclusief woonkamers, keukens, badkamers en slaapkamers. Dit biedt niet alleen ruimte voor een groot gezin, maar bijvoorbeeld ook voor het verblijven van gasten of het creƫren van een werkruimte aan huis.

INDELING

Begane grond:

De woning beschikt over een aparte ingang voor de woonlaag op de begane grond en een ingang voor de woonlaag op de verdieping. De trap naar de verdieping is echter ook van binnenuit te bereiken.

Op de begane grond bevindt zich een lange hal die toegang biedt tot alle vertrekken van deze woonlaag. Aan de voorzijde van de woonkamer bevindt zich een woonkamer met uitzicht op de straat. Verder vindt u op deze verdieping een ruime slaapkamer en een werkkamer, evenals een nette en betegelde doucheruimte en een aparte toiletruimte. De keuken bevindt zich aan de achterzijde van de woning en geeft toegang tot de tuin. Hier is ruimte voor een gezellige zithoek, een heerlijke plek om te ontspannen en te genieten van de buitenlucht.

1e verdieping:

Op de eerste verdieping van de woning bevindt zich een ruime overloop, voorzien van garderobe, een wasruimte en een aparte toiletruimte. Vanuit de hal is de woonkamer toegankelijk die middels een schuifdeur in verbinding staat met de ruime keuken. In diverse ruimtes zijn de authentieke details, zoals de sierlijke plafondornamenten zorgvuldig behouden gebleven.

2e verdieping:

De overloop biedt toegang tot drie ruime slaapkamers. Daarnaast bevindt zich op deze verdieping een badkamer, die is voorzien van ligbad met douche en een wastafel met spiegel. Er is op deze verdieping ook voldoende bergruimte beschikbaar, dankzij de diverse inbouwkasten en de berging.

OMGEVING

De Herewegwijk is gelegen ten zuiden van de binnenstad van Groningen, aan weerszijden van de levendige Hereweg. Deze buurt heeft een lange geschiedenis en beschikt over woningen uit verschillende bouwperioden. Voor rust en ontspanning kunt u terecht in het nabijgelegen Dinkelpark, het Sterrenbos of maak een wandeling langs het Fongerspad. Voor de dagelijkse boodschappen bevindt zich een Plus supermarkt in de buurt, en andere winkelcentra bevinden zich in de nabijgelegen wijken zoals Helpman en het Overwinningsplein. De binnenstad en het Centraal Station van Groningen bevinden zich op loopafstand en de uitvalswegen A7 en A28 zijn gemakkelijk en snel te bereiken.

Soort woning
Herenhuis
Perceeloppervlakte
93 m2
Woonoppervlakte
206 m2
Aantal kamers
10 kamers (4 slaapkamers)
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwvorm
Bestaande bouw
Bouwjaar
1905
Soort dak
Dwarskap bedekt met pannen

Oppervlakten en inhoud

Gebouwgebonden buitenruimte
6 m2
Inhoud
760 m3

Indeling

Aantal woonlagen
3

Energie

Energielabel
E
Isolatie
Gedeeltelijk dubbel glas
Warm water
C.v.-ketel, geiser eigendom

Buitenruimte

Ligging
In woonwijk
Tuin
Achtertuin

Parkeergelegenheid

Soort garage
Geen garage

Downloads

Documentatie per e-mail

Afspraak voor bezichtiging

Neem contact met ons op voor vragen of om een afspraak te maken voor bezichtiging

Maak een afspraak

Ja, ik wil graag een afspraak maken voor deze woning

Mijn gegevens

Gewenste datum voor afspraak

Mijn vraag of opmerkingen

Streetview

Contact

Adres

  • Verlengde Hereweg 20-2
    9722AC Groningen
  • Maandag t/m vrijdag
    9.00 uur t/m 17.30 uur